Eerst leren, dan werken via een opleiding met baan

Voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe, passend geschoolde medewerkers, verzorgen we diverse baantrajecten: opleidingen waaraan banen gekoppeld zijn. Een mooie kans om niet alleen te worden opgeleid maar ook meteen daarna een nieuwe baan te hebben!

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen met baan?

Gebruiksvoorwaarden(Vereist)

Hoe werkt het?

Een baantraject is een opleiding die je klaar stoomt voor een baan bij de opdrachtgever. De opleiding wordt dus afgestemd op de rol die je na de opleiding gaat vervullen. Dat betekent dat ook aan andere dan de specifieke (IT) kennis en vaardigheden van de functie aandacht wordt besteed, zoals vaardigheden op gebied van samenwerking of communicatie. De opleiding wordt bekostigd door de opdrachtgever en in veel gevallen deels uit subsidieregelingen. Voor jou is het programma dus kosteloos. Tijdens de opleiding wordt je gecoacht door een coach van Werk in het Vooruitzicht. Deze coaching is erop gericht om je ontwikkeltraject zo goed mogelijk te doorlopen en de opleiding succesvol af te ronden. In sommige gevallen is ook een ‘buddy’ beschikbaar die je desgewenst kunt raadplegen voor praktische vragen.

Wat zijn de voorwaarden om een baantraject te volgen?

Voor je kunt starten met een baantraject, doorloop je eerst een selectieprocedure om in te schatten of de rol en de opleiding bij je passen. We kijken, door middel van een assessment en een of meer gesprekken, naar jouw motivatie en de competenties, kennis en vaardigheden die je al hebt. Tijdens de opleiding werk je aan het verder ontwikkelen hiervan.

Het is daarnaast natuurlijk belangrijk dat er een match is tussen jou en de werkgever. Een gesprek met de werkgever is dan ook onderdeel van de selectieprocedure. Zodat jij ook een goed beeld krijgt van de organisatie waar je zou kunnen gaan werken. Indien zowel jij als de werkgever het in elkaar zien zitten, kan er een arbeidsovereenkomst worden gesloten of een baanintentie worden vastgelegd. Er zijn ook baantrajecten waaraan meerdere werkgevers zijn verbonden en waar pas gedurende of na afloop van de opleiding met jou een passende werkgever wordt gezocht.

Welke baantrajecten zijn er?

Kijk op het overzicht van de opleidingen met baan of er een traject tussen zit dat bij jou past. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe opleidingstrajecten met baan? Laat dan je gegevens achter in het formulier bovenaan de pagina.