Software consultant

Adviseren welke oplossing een organisatie het best vooruit helpt. Specifieke kennis en de juiste vragen stellen, maken van de software consultant een belangrijke positie.

Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep

Gebaseerd op het vraagstuk van een bedrijf adviseert een software consultant welke software de beste oplossing is. Daarbij draait het om een zo goed en efficiƫnt mogelijk verloop van processen binnen een bedrijf met behulp van software.

 
De software consultant is sturend, gericht op verbetering, doortastend en resultaatgericht. Hij doet dat wel in goede samenwerking met anderen.
 

Een software consultant kun je alles vragen over IT-systemen en infrastructuren, het ontwerpen en implementeren van technologische oplossingen, beveiligingsbedreigingen en het in kaart brengen en rapporteren van gebruikerservaringen.

Software consultants werken meestal voor gespecialiseerde IT adviesorganisaties.

Een software consultant moet goed vragen kunnen stellen en luisteren zodat hij de behoefte van een opdrachtgever kan bepalen. Hij moet kunnen adviseren en dat advies goed kunnen verwoorden en presenteren. 

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Software consultant?