Software consultant

Als software consultant doorgrond je de digitale werkprocessen van een organisatie. Je vertaalt het vraagstuk naar passende softwareoplossingen.  

Bekijk het leerpad

Gebaseerd op het vraagstuk van een bedrijf adviseert een software consultant welke software de beste oplossing is. Daarbij draait het om een zo goed en efficiƫnt mogelijk verloop van processen binnen een bedrijf met behulp van software.

De rol die een software consultant vervult is sterk gericht op het realiseren van de klantwens. Het inventariseren van de wensen en de toepassingen en het vanuit het vakmanschap aansturen van het ontwikkelproces. Dat betekent dat een software consultant zowel betrokken is bij de implementatie en het voortdurend aanpassen van de software als bij het testen van het eindresultaat Dat vergt een plooibare, resultaatgerichte en op onderlinge afstemming gerichte opstelling. 

Een software consultant kun je alles vragen over IT-systemen en infrastructuren, het ontwerpen en implementeren van technologische oplossingen, beveiligingsbedreigingen en het in kaart brengen en rapporteren van gebruikerservaringen.

Software consultants werken meestal voor gespecialiseerde IT adviesorganisaties.

Een software consultant moet de klantbehoefte kunnen bepalen en de oplossing die daarop aansluit, goed kunnen beschrijven en waar nodig aanpassen. Een software consultant moet op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste ontwikkelingen

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Software consultant?

Software consultant