Kansrijke beroepen voor jou

Werk in het Vooruitzicht heeft een aantal kansrijke beroepen voor je op een rij gezet. Vind de baan die bij jou past!

Twijfel je of jouw beroep er tussen zit?

Doe de test

Softwareontwikkelaar

Op basis van wat een opdrachtgever nodig heeft, goed werkende computerprogramma's bedenken en ontwikkelen: dat is de rol van een softwareontwikkelaar. Omdat software voortdurend moet worden aangepast of vernieuwd, is dit zeker een beroep met toekomst.

Accountmanager

Een scherp oog voor wat er in de markt speelt, een fijne neus voor kansen en een goed oor voor de wensen van klanten? Dan bezit je al een paar cruciale eigenschappen van een accountmanager.

Customer servicemedewerker

Veel contact met mensen, je inleven in hun vragen en problemen, de juiste oplossingen vinden waardoor een klant naar tevredenheid geholpen wordt. Veel organisaties zitten te springen om goede customer servicemedewerkers. Iets voor jou?

Systeemarchitect

Net als bij een huis is een doordacht ontwerp de basis voor je gaat bouwen aan IT systemen en netwerken. De systeemarchitect past die wetenschap toe op het bouwen van een IT infrastructuur.

Data analist

Schrik jij niet van grote hoeveelheden data en ben je sterk in het filteren of opsporen van relevante informatie uit grote gegevensstromen? Help jij de organisatie aan betrouwbare gegevens die laten zien waar de organisatie staat? Verdiep je dan eens in de functie data analist.

Software consultant

Adviseren welke oplossing een organisatie het best vooruit helpt. Specifieke kennis en de juiste vragen stellen, maken van de software consultant een belangrijke positie.

Data scientist

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Hoe de toekomst er wel uit zou kunnen zien wordt inzichtelijk gemaakt door de data scientist. Een mooie rol voor iemand die sterk analytisch is.

Projectmanager

Projecten op tijd en binnen het budget afronden, dat is waar de projectmanager zijn schouders onder zet. Een uitdagend en mooi beroep!

Databasebeheerder

Gegevens kunnen alleen geanalyseerd worden als ze logisch en gestructureerd zijn opgeslagen. Dat is waar een database beheerder goed in is. In een tijd dat alles draait om data’ is dit dus een kansrijk beroep!

Online marketeer

Via het online kanaal presenteren en verkopen van producten heeft een enorme vlucht genomen in de laatste 20 jaar. Zie jij jezelf in de rol van de specialist die bedrijven helpt die weg naar klanten zo goed mogelijk te benutten?

Datawarehouse ontwikkelaar

Data zijn cruciaal voor heel veel organisaties. De datawarehouse ontwikkelaar heeft dus uitstekende papieren in de arbeidsmarkt. 

Netwerkbeheerder

Het netwerk draaiend en beschikbaar houden. Een goede netwerkbeheerder is onmisbaar in veel organisaties!

Netwerk engineer

Ingewikkelde netwerken logisch organiseren. De netwerk engineer draait zijn hand er niet voor om!

Digital marketing specialist

Ben jij creatief, bekend met digitale en sociale media? Wil je weten wat ‘scoort’ en daar  steeds beter in worden? Kijk dan eens naar de rol van de digital marketing specialist.

IT infrastructuur specialist

Een logische samenhang tussen alle IT oplossingen. De IT infrastructuur specialist maakt het mogelijk.

Financieel analist

Een specialist in cijfers die ervoor zorgt dat een organisatie op koers blijft. De rol van financieel analist blijft een belangrijke en gewaardeerde rol.

Functioneel beheerder

Systemen die werken. Het klinkt simpel maar dat gaat niet vanzelf. Dus de functioneel beheerder vervult in veel organisaties een cruciale rol.

GIS specialist

Wat ooit handmatig werd ingetekend in kaarten ligt nu digitaal vast. Dankzij de GIS specialist die beheer en analyse van gegevens mogelijk maakt. Een rol met toekomst!

Grafisch ontwerper

Boodschappen omzetten in beelden. Niet alleen creatief maar zeker ook effectief communiceren, dat wil een goede grafisch ontwerper. 

Informatieanalist

Inzicht in informatiestromen. Dat is heel belangrijker geworden in veel organisatie. Dus de informatieanalist die daar een belangrijke bijdrage aan levert, heeft een kansrijk beroep.

Information security officer

Organisaties zijn kwetsbaar geworden met de grote hoeveelheden informatie die ze opslaan, dat beveiligen ervan een sleutelrol is geworden. De information security officer is dus cruciaal.

IT servicedesk medewerker

IT problemen van gebruikers oplossen zodat alles blijft functioneren. De goede IT servicedesk medewerker krijgt het voor elkaar.

IT helpdesk medewerker

Je kent het wel: een computer die crasht, nieuwe software die je niet begrijpt, een app die niet werkt, geen internetverbinding... Dan is de IT helpdesk medewerker de redder in nood. Iets voor jou?

Softwaretester

Heb jij het scherpe oog dat iedere onvolkomenheid ziet? Die pas tevreden is als iets perfect functioneert en niet rust tot alle fouten verdwenen zijn? Dan is de rol van softwaretester misschien iets voor jou.

Systeembeheerder

Onmisbaar in iedere organisatie waar werk stagneert als ‘het systeem plat ligt’: de systeembeheerder. Laat jij ‘het systeem’ functioneren zoals iedereen het graag ziet?

Security specialist

Beveiliging van een netwerk of en website wordt tegenwoordig gelukkig zeer serieus genomen. De security specialist adviseert en plant de acties die nodig zijn hiervoor. Een erg belangrijke rol dus.

2 vacatures

Systeem engineer

Overzie je het geheel van IT oplossingen en toepassingen? Dan voeg je als systeem engineer waarde toe aan veel organisaties.

Business intelligence specialist

Cijfers spreken voor zich? Een business intelligence specialist weet dat het anders ligt. De business intelligence specialist die het verhaal achter de cijfers inzichtelijk maakt, heeft goede vooruitzichten in de arbeidsmarkt.

6 vacatures

Python developer

De sterk toegenomen behoefte aan vereenvoudigde softwareoplossingen hebben de Python developer tot een kansrijk beroep gemaakt.

Hulp nodig bij je beroepskeuze?

Doe de beroepentest of vraag hier naar de adviesmogelijkheden via Werk in het Vooruitzicht.