Kansrijke beroepen voor jou

Werk in het Vooruitzicht heeft een aantal toekomstrijke beroepen voor je op een rij gezet. Vind de baan die bij jou past!

Twijfel je of jouw beroep er tussen zit?

Doe de test

Software consultant

Adviseren welke oplossing een organisatie het best vooruit helpt. Specifieke kennis en de juiste vragen stellen maken van de software consultant een belangrijke positie.

Data scientist

Resultaten uit  het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Hoe de toekomst er wel uit zou kunnen zien, wordt inzichtelijk gemaakt door de data scientist. Een mooie rol voor iemand die sterk analytisch is.

Python developer

De behoefte aan vereenvoudigde softwareoplossingen hebben de python developer tot een kansrijk beroep gemaakt.

Projectmanager

Projecten op tijd en binnen het budget afronden, het is waar de projectmanager zijn schouders onder zet. Een uitdagende maar mooie functie.

Online marketeer

Bedrijven zijn meer en meer online gaan communiceren. De rol van online marketeer is dus ook alleen maar belangrijker geworden de laatste jaren. 

Datawarehouse ontwikkelaar

Data zijn cruciaal voor bedrijven. De datawarehouse ontwikkelaar heeft dus uitstekende papieren in de arbeidsmarkt. 

Databasebeheerder

Gegevens kunnen alleen geanalyseerd worden als ze gestructureerd zijn opgeslagen. Dat is waar een database beheerder goed in is. In een tijd dat alles draait om ‘data’ dus een kansrijk beroep!

Business intelligence specialist

Cijfers spreken voor zichzelf? Een business intelligence specialist weet dat het anders ligt. De business intelligence specialist die het verhaal achter de cijfers inzichtelijk maakt, heeft goede vooruitzichten in de arbeidsmarkt.

Netwerkbeheerder

Het netwerk draaiend en beschikbaar houden. De netwerkbeheerder is onmisbaar in veel organisaties!

Systeem engineer

Overzie je het geheel van IT toepassingen? Dan voeg je als systeem engineer waarde toe aan veel organisaties.

Accountmanager

Een scherp oog voor wat er in de markt speelt, een fijne neus voor kansen en een goed oor voor de wensen van klanten? Dan bezit je al een paar cruciale eigenschappen van een accountmanager.

Customer servicemedewerker

Veel contact met mensen, je inleven in hun vragen en problemen, de juiste oplossingen vinden waardoor een klant naar tevredenheid geholpen wordt. Veel organisaties zitten te springen om goede customer servicemedewerkers. Iets voor jou?

Systeemarchitect

Net als bij een huis is een doordacht ontwerp de basis voor je gaat bouwen. De systeemarchitent past die wetenschap toe op het bouwen van een IT infrastructuur.

Data analist

Van een grote berg gegevens naar informatie die inzicht geeft. Dat is waar een data analist zijn of haar tanden in zet en zo van grote  waarde is voor een organisatie.

Softwareontwikkelaar

Een beroep met prima perspectief: de softwareontwikkelaar. Door de digitalisering blijft er veel vraag naar goede ontwikkelaars.

Netwerk engineer

Ingewikkelde netwerken logisch organiseren. De netwerk engineer draait zijn hand er niet voor om.

Digital marketing specialist

Ben jij creatief, bekend met digitale en sociale media? Wil je weten wat ‘scoort’ en daar  steeds beter in worden? Kijk dan eens naar de rol van de digital marketing specialist.

IT infrastructuur specialist

Een logische samenhang tussen alle IT oplossingen. De IT infrastructuur specialist maakt het mogelijk.

Financieel analist

Een specialist in cijfers die ervoor zorgt dat een organisatie op koers blijft. De rol van financieel analist blijft een belangrijke en gewaardeerde rol.

Functioneel beheerder

Systemen die werken. Het klinkt simpel maar dat gaat niet vanzelf. Dus de functioneel beheerder vervult in veel organisaties een cruciale rol.

GIS specialist

Wat ooit handmatig werd ingetekend in kaarten ligt nu digitaal vast. Dankzij de GIS specialist die beheer en analyse van gegevens mogelijk maakt. Een rol met toekomst!

Grafisch ontwerper

Boodschappen omzetten in beelden. Niet alleen creatief maar zeker ook effectief communiceren, dat wil een goede grafisch ontwerper. 

Informatieanalist

Inzicht in informatiestromen. Dat is heel belangrijker geworden in veel organisatie. Dus de informatieanalist die daar een belangrijke bijdrage aan levert, heeft een kansrijk beroep.

Information security officer

Organisaties zijn kwetsbaar geworden met de grote hoeveelheden informatie die ze opslaan, dat beveiligen ervan een sleutelrol is geworden. De information security officer is dus cruciaal.

IT helpdesk medewerker

Je kent het wel: een computer die crasht, nieuwe software die je niet begrijpt, een app die niet werkt, geen internetverbinding... Dan is de IT helpdesk medewerker de redder in nood.

IT servicedesk medewerker

IT problemen van gebruikers oplossen zodat alles blijft functioneren. De goede IT servicedesk medewerker krijgt het voor elkaar.

Softwaretester

Testen, testen en nog eens testen. Alleen 100% is goed genoeg. Voor de softwaretester een levensmotto.

Systeembeheerder

Onmisbaar in iedere organisatie waar werk stagneert als ‘het systeem plat ligt’: de systeembeheerder. Laat jij ‘het systeem’ functioneren zoals iedereen het graag ziet?

Security specialist

Beveiliging van een netwerk of en website wordt tegenwoordig gelukkig zeer serieus genomen. De security specialist adviseert en plant de acties die nodig zijn hiervoor. Een erg belangrijke rol dus.

Hulp nodig bij je beroepskeuze?

Doe de beroepentest of vraag hier naar de adviesmogelijkheden via Werk in het Vooruitzicht.