IT trainer Softwareontwikkeling

Ben jij goed thuis in de wereld van IT en software en vind je het leuk die kennis en vaardigheden over te brengen op mensen die zich daarin willen ontwikkelen? Ga dan voor die mooie rol van IT trainer Softwareontwikkeling!
Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep
Een IT trainer Softwareontwikkeling traint softwareontwikkelaars of mensen die dat willen worden. Daarbij staan de basisprincipes van softwareontwikkeling, de verschillende softwaretalen maar ook de voortdurende vernieuwingen centraal.
De IT trainer Softwareontwikkeling achterhaalt de leerbehoefte van zijn leerlingen door de juiste vragen te stellen en goed te luisteren. Hij kan goed presenteren en heeft een goede uitdrukkingsvaardigheid. Hij motiveert, coacht en speelt in op signalen op ervaringen tijdens de trainingen.
Een IT trainer Softwareontwikkeling kent de wereld van software, cloudapplicaties en -oplossingen: het ontwikkelen, bouwen, testen én onderhouden ervan. Daarnaast kent hij of zij een of meerdere programmeertalen.
Een IT trainer softwareontwikkeling werkt meestal bij bedrijfsopleiders, die trainingen verzorgen voor medewerkers van opdrachtgevers. Daarnaast vind je ze bij softwarebedrijven waar veel softwareontwikkelaars werken.
Een IT trainer softwareontwikkeling heeft didactische vaardigheden, kan helder en praktisch uitleggen en houdt daarbij rekening met het kennis- en ervaringsniveau van de studenten. Daarnaast moet hij of zij zelf kunnen werken met een of meerdere programmeertalen.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als IT trainer Softwareontwikkeling?