IT trainer Softwareontwikkeling

Vind jij het leuk om mensen iets te leren en heb een grote affiniteit met IT in het algemeen en met data management in het bijzonder? Dan biedt de rol van trainer IT Data je mooie perspectieven! 

Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep

Een IT trainer Softwareontwikkeling traint softwareontwikkelaars of mensen die dat willen worden. Daarbij staan de basisprincipes van softwareontwikkeling, de verschillende softwaretalen maar ook de voortdurende

De IT trainer Softwareontwikkeling leeft zich in in de situatie en leerbehoefte van zijn of haar studenten. De IT trainer stimuleert en moedigt aan gedurende het ontwikkeltraject dat studenten doorlopen. Kennis en vaardigheden overdragen gaat goed als lessen en lesprogramma's goed zijn opgezet en georganiseerd maar inspelen op de behoefte van studenten betekent ook regelmatig afwijken van het geplande pad. Ook dat moet een IT trainer beheersen.

Een IT trainer Softwareontwikkeling kent de wereld van software, cloudapplicaties en -oplossingen: het ontwikkelen, bouwen, testen én onderhouden ervan. Daarnaast kent hij of zij een of meerdere programmeertalen.

Een IT trainer softwareontwikkeling werkt meestal bij bedrijfsopleiders, die trainingen verzorgen voor medewerkers van opdrachtgevers, of bij bedrijven waar veel softwareontwikkelaars werken.

De IT trainer Softwareontwikkeling is goed in het overdragen van kennis en vaardigheden, probeert daarin zo goed mogelijk aan te sluiten bij de (toekomstige) praktijksituatie van de studenten. Uiteraard kent de IT trainer de wereld van software en softwareontwikkeling en kan goed inspelen op vragen van studenten.  

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als IT trainer Softwareontwikkeling?

Leerpad IT trainer Softwareontwikkeling

Dit leerpad stoomt je klaar voor de functie van IT trainer, specifiek gericht op softwareontwikkeling.

Networking Fundamentals
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Deze training behandelt inzicht in netwerkinfrastructuren en de bijbehorende netwerkprotocollen en -services.

Azure Data Fundamentals (DP-900)
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Volg de DP-900 training Microsoft Azure Data Fundamentals. In deze training leer je de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, krijg je basisvaardigheden in clouddataservices en bouw je aan fundamentele kennis van clouddataservices op binnen Microsoft Azure.

Microsoft Security, Compliance and Identity Fundamentals (SC-900)
MBO-3 Gratis

Tijdens deze training leer je de fundamenten van de security, compliance, identiteits concepten en gerelateerde cloud-based Microsoft solutions.

Professional Scrum Master (PSM I)
MBO-3 Gratis Virtual classroom

In deze praktijkgerichte, intensieve, training worden alle aspecten van het scrumframework inzichtelijk gemaakt, zodat je na deze training scrum optimaal kunt inzetten binnen je organisatie.

Introduction to SQL Databases
MBO-4 Gratis Virtual classroom

Deze training is bedoeld voor mensen die willen overstappen naar een professionele databaserol of wiens functie wordt uitgebreid met database-elementen. De training beschrijft fundamentele databaseconcepten, waaronder databasetypen, databasetalen en databaseontwerpen.

DevOps Foundation
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Tijdens deze training leer je de theorie van DevOps, ondersteund door voorbeelden uit de praktijk.

Introduction to Programming
MBO-4 Gratis Virtual classroom

Tijdens deze training leer je de basis van het programmeren.

Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3
MBO-4 Gratis

Deze training biedt je een uitstekende start in het ontwikkelen van webapplicaties en Windows Store-applicaties door gebruik te maken van HTML5, CSS en JavaScript. Er wordt uitgebreid ingegaan op de correcte syntax en structuur en hoe om te gaan met user input.

Programming in C#
MBO-4 Gratis Virtual classroom

Deze training leert ontwikkelaars de programmeervaardigheden die ontwikkelaars nodig hebben om Windows-applicaties te maken met behulp van de Visual C#-taal.

Developing Solutions for Microsoft Azure (AZ-204)
MBO-4 Gratis Virtual classroom

Deze training leert ontwikkelaars hoe ze end-to-end oplossingen kunnen creëren in Microsoft Azure. Je leert hoe je met behulp van Azure-opslag, authenticatie en autorisatie kunt implementeren en oplossingen beveiligt met behulp van KeyVault en Managed Identities.

Pedagogisch en didactisch handelen
Gratis Klassikaal

Deze training richt zich op de belangrijkste aspecten van pedagogiek en didactiek. Daarmee bereid je je voor op een rol als IT trainer.