Netwerk engineer

Ingewikkelde netwerken logisch organiseren. De netwerk engineer draait zijn hand er niet voor om!

Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep

Een netwerk engineer ontwerpt, implementeert en beheert complexe netwerken die stabiel functioneren, voldoen aan veiligheidseisen en in de toekomst verder kunnen worden aangepast of uitgebreid. 

Een netwerk engineer is kritisch, betrouwbaar en voelt zich verantwoordelijk. Hij kan improviseren en denkt in mogelijkheden en oplossingen. Hij legt en onderhoudt gemakkelijk contacten en is sociaal intelligent.

Een netwerk engineer heeft kennis van netwerken, netwerkbeheer, beveiligingstechnologie├źn (firewalls), routers en switches.

Netwerk engineers kunnen werken voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en aanleggen van netwerken of voor grote organisaties (in bijvoorbeeld telecommunicatie) die zelf complexe netwerken hebben die feilloos moet functioneren.

Een netwerk engineer kan goed ontwerpen en implementeren. Daarvoor zal hij inzicht in de behoeftes en eisen van opdrachtgevers en gebruiker zien te krijgen. Hij regelt een gedegen beheer van netwerken en netwerkapparatuur en optimaliseert deze als dat nodig is. Hij beoordeelt en selecteert onderaannemers.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Netwerk engineer?