IT trainer Data

Vind jij het leuk om mensen iets te leren en heb je affiniteit met IT in het algemeen en met data management in het bijzonder? Dan biedt de rol van IT trainer Data je mooie perspectieven! 
Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep
Een IT trainer Data traint (aanstaande) IT professionals, die alles moeten weten van technische oplossingen voor opslaan, bewerken, analyseren of rapporteren van data. Denk daarbij bijvoorbeeld aan data engineers.
De IT trainer Data kan goed luisteren, begrijpt de leerbehoefte van zijn leerlingen. Hij kan zich goed uitdrukken en presenteren. Hij motiveert, coacht en anticipeert op signalen op ervaringen tijdens de trainingen.
Een IT trainer Data is goed op de hoogte van data applicaties en -oplossingen en verschillende data engineering technologieĆ«n zoals Apache Spark, Hadoop, Microsoft Power BI, Python en/of R. 
Een IT trainer Data werkt bijvoorbeeld bij een bedrijfsopleider: een bedrijf dat trainingen verzorgt voor medewerkers van opdrachtgevers. Grotere organisaties hebben hebben soms ook vaste, eigen trainers in dienst. Het geven van trainingen wordt soms ook gecombineerd met een andere (IT) baan of lesgeven in het onderwijs. Voordeel is dat zo'n zogenaamde hybride IT trainer of docent directe feeling met de praktijk houdt.
Een IT trainer data moet natuurlijk didactische vaardigheden hebben: goede uitleg kunnen geven, variƫren in werkvormen, tempo en taalgebruik afstemmen op zijn leerlingen. Daarnaast moet hij of zij de kennis en vaardigheden op gebied van data engineering beheersen.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als IT trainer Data?