IT trainer Data

Vind jij het leuk om mensen iets te leren en heb een grote affiniteit met IT in het algemeen en met data management in het bijzonder? Dan biedt de rol van trainer IT Data je mooie perspectieven! 

Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep

Een IT trainer data  traint IT professionals die in hun werk , bijvoorbeeld als data engineer, alles moeten weten van alle technische oplossingen voor opslaan, bewerken, analyseren of rapporteren van data. 

Een IT trainer Data moet gemakkelijk contact maken met zijn studenten en geïnteresseerd zijn in hun leerbehoefte. Hij of zij is stimulerend en moedigt studenten aan in hun ontwikkeltraject. In het overdragen van kennis en vaardigheden is een systematische aanpak belangrijk maar een trainer moet ook het vermogen hebben om een voorgenomen lesprogramma aan te passen als hij merkt dat op dat moment beter aansluit bij het leertraject van de studenten.

Een IT trainer data is goed op de hoogte van data-applicaties en -oplossingen en data engineering technologieën zoals Apache Spark, Hadoop, Microsoft Power BI, Python en/of R. 

Een IT trainer Data werkt over het algemeen bij bedrijfsopleiders, die trainingen verzorgen voor medewerkers van opdrachtgevers. Bij grotere organisaties zie je ook dat ze voor hun eigen medewerkers trainers in dienst hebben.

De IT trainer Data is een goed luisteraar, kan zich goed inleven en weet via doorvragen de echte leerbehoefte van een student scherp te stellen. Een prettige en stimulerende leeromgeving creëren, kennis en vaardigheden kunnen overdragen, aansluitend op niveau en leertraject van de studenten, is belangrijk voor een IT trainer. Tenslotte moet hij of zij de te leren IT vaardigheden beheersen en een sterk analytisch en abstract denkvermogen hebben.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als IT trainer Data?

Leerpad IT trainer Data

Dit leerpad bereidt je voor op de rol van IT trainer Data met aandacht voor zowel de pedagogische en didactische aspecten als de data gerelateerde IT kennis en vaardigheden.

Networking Fundamentals
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Deze training behandelt inzicht in netwerkinfrastructuren en de bijbehorende netwerkprotocollen en -services.

Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900)
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Tijdens deze training leer je de basis functionaliteiten en mogelijkheden van algemene cloud computing concepten en die specifiek van Microsoft Azure.

Microsoft Security, Compliance and Identity Fundamentals (SC-900)
MBO-3 Gratis

Tijdens deze training leer je de fundamenten van de security, compliance, identiteits concepten en gerelateerde cloud-based Microsoft solutions.

Professional Scrum Master (PSM I)
MBO-3 Gratis Virtual classroom

In deze praktijkgerichte, intensieve, training worden alle aspecten van het scrumframework inzichtelijk gemaakt, zodat je na deze training scrum optimaal kunt inzetten binnen je organisatie.

Introduction to SQL Databases
MBO-4 Gratis Virtual classroom

Deze training is bedoeld voor mensen die willen overstappen naar een professionele databaserol of wiens functie wordt uitgebreid met database-elementen. De training beschrijft fundamentele databaseconcepten, waaronder databasetypen, databasetalen en databaseontwerpen.

Azure Data Fundamentals (DP-900)
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Volg de DP-900 training Microsoft Azure Data Fundamentals. In deze training leer je de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, krijg je basisvaardigheden in clouddataservices en bouw je aan fundamentele kennis van clouddataservices op binnen Microsoft Azure.

Python Fundamentals
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Python is een van de meest dynamische programmeertalen die er bestaat voor webontwikkeling, scripting en big data. Tijdens deze training ga je aan de slag met het werken met Python in de praktijk. Welke verschillende (ingebouwde) functies kun je gebruiken? En welke soorten comprehensions kun je toepassen? Dit en veel meer onderwerpen worden toegelicht, zodat je het werken met Python direct in praktijk kunt brengen.

Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300)
HBO Gratis Klassikaal

Volg de Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300) en leer meer over de methoden en best practices die aansluiten bij de zakelijke en technische vereisten voor het modelleren, visualiseren en analyseren van gegevens met Power BI.

Data Engineering on Microsoft Azure (DP-203)
MBO-4 Gratis Virtual classroom

In deze training leer je over de data-engineeringpatronen en -praktijk met betrekking tot het werken met batch- en realtime analytische oplossingen met behulp van Azure-dataplatformtechnologieën. Je leert de belangrijkste reken- en opslagtechnologieën die worden gebruikt om een ​​analytische oplossing te bouwen. Vervolgens onderzoek je hoe je analytische serverlagen kunt ontwerpen en focus je op overwegingen op het gebied van data-engineering voor het werken met bronbestanden.

Pedagogisch en didactisch handelen
Gratis Klassikaal

Deze training richt zich op de belangrijkste aspecten van pedagogiek en didactiek. Daarmee bereid je je voor op een rol als IT trainer.