Het initiatief

In 2020 heeft Microsoft het Global Skills Initiative gestart, met als doel om wereldwijd 25 miljoen mensen te bereiken, die in hun werk de gevolgen voelden van de COVID-19 pandemie. Veel mensen werden getroffen doordat banen, al dan niet tijdelijk, verdwenen. Inmiddels is het initiatief breder getrokken onder de noemer Skills for Jobs. Skills for Jobs heeft ten doel om de skills te ontwikkelen voor kansrijke beroepen en om inzetbaar te blijven in de huidige digitale economie.

Thuis werken, online vergaderen en thuisonderwijs stelden werkenden, studenten en scholieren voor nieuwe uitdagingen. Nieuwe vaardigheden werden gevraagd om het werk anders te gaan doen of ander werk te vinden. LinkedIn Learning en Microsoft Learn bieden een groot aanbod om soft skills, digitale of functie specifieke skills vergoten. Wereldwijd hebben inmiddels 66 miljoen mensen zo aan hun kennis en vaardigheden gewerkt.

Werk in het Vooruitzicht geeft via het platform en de begeleide trajecten inzicht in de individuele ontwikkelmogelijkheden. De focus ligt op specifieke IT-functies en digitale vaardigheden, die in veel banen worden gevraagd. In veel gevallen zijn opleidingen en trainingen kosteloos te volgen. Er zijn ook opleidingsprogramma’s waaraan een baan verbonden is. Werk in het Vooruitzicht helpt mensen inzicht te krijgen in de opties en te bepalen welk traject passend is.

Geïnteresseerd in het volgen van een kosteloze training?

Kijk dan op de Opleidingen pagina. Inzicht krijgen in hoe we je via Werk in het Vooruitzicht op weg kunnen helpen naar een baan die bij jou past, laat dan hier je gegevens achter.