Hoe werkt het?

Werk in het Vooruitzicht helpt je te ontdekken welk beroep als IT professional bij jou past. Je vindt beroepen waarin IT skills belangrijk zijn en trainingen waarmee je IT- en andere skills verbetert. Er zijn ook opleidingstrajecten waaraan een baan verbonden is. Zo werkt het:

1

Ontdekken

Doe de test en ontdek je richting

Met een korte beroepentest krijg je inzicht in jouw interesses en de beroepen die mogelijk aansluiten op jouw profiel. Je vindt een uitgebreide beschrijving van die beroepen, de vaardigheden die je nodig hebt en het leerpad voor dat beroep.

Doe de test

2

Registreren

Bouw je eigen profiel op

Je krijgt daarmee toegang tot kosteloos leeraanbod en je kansen op een nieuwe baan te vergroten. Desgewenst maak je een profiel en een cv waarin je jouw ervaring, competenties en vaardigheden in kaart brengt. Zodat je jezelf beter kunt presenteren en wij je beter kunnen helpen bij het vinden van kansen en de bijbehorende ontwikkelstappen.

Vul je profiel in

3

Leren

Volg je eigen leerpad

Jouw leerpad biedt een passend aanbod aan trainingen van de initiatiefnemers (LinkedIn Learning, Microsoft Learn en ITPH Academy) of andere opleiders. Of je hebt zelf al een beeld over hoe jij je verder wilt ontwikkelen. Op Werk in het Vooruitzicht zie je welke (kosteloze) trainingsaanbod past bij jouw ontwikkeltraject.

Bekijk volledige leeraanbod

4

Advies of begeleiding nodig?

Ontdek, leer of vind een (andere) baan via een begeleid traject

We kunnen je ook adviseren en begeleiden. We brengen samen in kaart waar je nu staat, welke ontwikkelrichting en opleiding bij jouw interesses en je profiel passen. Leren en ontwikkelen kan ook via een van de programma’s waaraan een baan verbonden is. Na afloop van de (voor jou kosteloze) opleiding treed je dan in dienst bij een werkgever. Bovendien hebben we een netwerk van werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Dus er zijn volop kansen!

Lees meer