Samenwerking als basis voor succes

Er is structureel onvoldoende aanbod van mensen met de juiste vaardigheden voor openstaande vacatures en beschikbare banen. Dus moeten we (blijven) investeren in gerichte bij- en omscholing voor specifieke rollen en banen, met een grote of beperkte IT component. Dat is essentieel om mensen aan het werk te helpen en al het arbeidspotentieel te benutten.

Om bedrijven te helpen aan de professionals die ze nodig hebben en de economie op gang te houden. De transitie naar ‘digitaal’ en ‘groen’ biedt volop kansen voor studenten, werkzoekenden, ‘naar ander werk’-zoekenden en zij-instromers. Functies veranderen en er zijn nieuwe ‘kansrijke beroepen’. Bedrijven zijn op zoek naar nieuw arbeidspotentieel en willen huidige medewerkers helpen zich nieuwe, digitale vaardigheden eigen te laten maken.

Rond deze ontwikkeling ontstaan steeds meer samenwerkingen tussen bedrijven, scholen en overheden. Overheid en onderwijs ontwikkelen concepten met het bedrijfsleven om de instroom van medewerkers te vergroten in belangrijke groeisectoren of sectoren waar banen moeilijk ingevuld kunnen worden. Zoals in de gezondheidszorg, bouw, ICT maar ook horeca, sport, onderwijs, e-commerce, klantenservice. Hierin krijgen de basisvaardigheden van het nieuwe, meer digitale werken een prominente rol. Projecten gericht op de mismatch op de arbeidsmarkt, waardoor transities als vergroening en digitalisering worden belemmerd, passen hier binnen. De nadruk ligt op het verbeteren van de randvoorwaarden, die nodig zijn voor de gewenste re- en up-skilling (werk-/leer faciliteiten, nieuwe vormen van stage- en werkervaringsplaatsen).

Werk in het Vooruitzicht is een leer-/werkplatform om werkenden en werkzoekend op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met om- en bijscholingsmogelijkheden zodat ze duurzaam inzetbaar blijven. Ook worden opleidingstrajecten toegankelijk gemaakt voor (aanstaande) professionals met banen die, onder invloed van digitalisering/robotisering, zullen veranderen of verdwijnen. Daarbij zoeken we ook de samenwerking met organisaties die zich inzetten voor mensen met aan afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen deze groepen zijn er zeker kansen om mensen (weer) de arbeidsmarkt op te brengen, met passende ontwikkel- en begeleidingsprogramma’s.

Werk in het Vooruitzicht helpt dus een grote verscheidenheid aan kandidaten op weg naar hun kansrijke baan. Daarbij werken we met diverse partners en opdrachtgevers partners samen. Ook geïnteresseerd in het bespreken van samenwerkingskansen? Vul dan het contactformulier in en we nemen contact met u op.

De partners waar Werk in het Vooruitzicht nu mee samenwerkt zijn:

ABN AMRO
COA
DICTU
IT Campus Rotterdam
Motion10
Gemeente Hoorn
Gemeente Rotterdam
Provincie Noord-Holland
Provincie Overijssel
Refugee Talent Hub
ROC Amsterdam
Stichting CA-ICT
Stichting IT Performance House
Stichting VluchtelingenWerk
UAF
UWV
We’RHERE