Digital marketing specialist

Ben jij een strategisch denker, creatief, kenner van digitale media en zie je het als een geweldige uitdaging om merken sterk in de markt te zetten? Dan heb je alles in je om een goede digital marketing specialist te worden. Een digital marketing specialist doorgrondt de markt en ontwikkelt marketingconcepten en -middelen.

Bekijk het leerpad

Een digital marketing specialist doet marktonderzoek en ontwikkelt marketingconcepten en -middelen. Daarbij werkt hij of zij nauw samen met de collega's van bijvoorbeeld Marketingcommunicatie, Sales en Techniek. Hij of zij laat de organisatie, haar merken en producten of diensten via de juiste online kanalen bij de doelgroepen in beeld komen.

De rol die een digital marketing specialist vervult is met name gericht op het vertalen van marktontwikkelingen naar digitale verkoopstrategieën. Daarbij speelt vooral het vinden van nieuwe klanten of opdrachtgevers een belangrijke rol. Op basis van het eigen product of de dienst wordt de toekomstige klant verleid kennis te maken met de organisatie en van daaruit te zoeken naar een gemeenschappelijk belang. Dat betekent een sterk inlevend vermogen in marktontwikkelingen  vanuit eventuele klantwensen. Dat vergt sterk inlevende houding die zich kenschetst enerzijds door kennis en presentatie van de interne mogelijkheden anderzijds door te bedenken wat de voordelen voor de klant zijn en hoe die samenwerking tot stand gebracht kan worden.

 

Een digital marketing specialist heeft kennis van marketingcommunicatie, het adverteren via zoekmachines (Google, Bing) en sociale media (Facebook, Instagram) en het managen van projecten.

Digital marketing specialisten vind je bij bedrijven die intensief gebruik maken van digitale kanalen om in contact te komen en te blijven met klanten. Digital marketing is de laatste jaren steeds belangrijker geworden dus deze rol vind je ook bij steeds meer organisaties.

 

Een digital marketing specialist is sterk in het begrijpen van marktontwikkelingen en het ontwerpen van een marketingaanpak die effect heeft. Hij of zij overtuigt op basis van sterke argumentatie. Een digital marketing specialist is ook sterk in verandermanagement.

 

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Digital marketing specialist?

Leerpad Digital marketing specialist