Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Algemene vragen

Op het platform vind je leerpaden en trainingen voor specifieke IT beroepen of beroepen waarin IT skills belangrijk zijn. Deze beroepen worden voortdurend uitgebreid. Via een ontwikkeladvies kun je nog beter zicht krijgen op beroepen die bij je passen en welke opleidingen je daarvoor (mogelijk kosteloos) kunt volgen. Ook zijn er opleidingstrajecten waaraan een baan verbonden is. Als je de selectieprocedure daarvoor succesvol doorloopt, kun je dus een opleiding volgen die uitmondt in een baan.

Afgestemd op een aantal beroepen waarnaar veel vraag is, bieden we via LinkedIn Learning en Microsoft Learn leerpaden aan met trainingen die zich richten op verschillende soorten vaardigheden (skills). Verder vind je een nog veel uitgebreider opleidingsaanbod met veelal gesubsidieerde dus kosteloze opleidingen te vinden in ons opleidingsaanbod.

LinkedIn Learning biedt daarnaast toegang tot 4 leertrajecten voor het trainen van basisvaardigheden:

  • Werk zoeken
  • Kritische soft skills
  • Digitale transformatie
  • Sollicitatiegesprekken

Ben je geïnteresseerd in de technische vaardigheden en certificeringen van Microsoft-technologieën? Dan heb je kosteloos toegang tot de Microsoft Learn-omgeving. Daar maak je kennis met de diverse Microsoft oplossingen die je een goede voorbereiding bieden op het behalen van je certificering.

LinkedIn Learning is een online leerplatform dat relevante vaardigheden aanleert voor een grote verscheidenheid aan rollen en werkzaamheden. Met een aanbod van meer dan 16.000 trainingsmodules en die worden gegeven door deskundige instructeurs is LinkedIn Learning een veelgebruikt en  leerplatform. Op Microsoft Learn ontwikkel je je specifiek in het werken met Microsoft-producten en -technologieën.

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning is een online educatief platform dat mensen helpt zakelijke, technologie-gerelateerde en creatieve vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Dit gebeurt onder begeleiding van experts die in cursusvideo’s kennis delen. Met meer dan 16.000 cursussen en een constante stroom van nieuwe cursussen, biedt LinkedIn Learning hoogwaardige, relevante en up-to-date trainingsmodules.

Op basis van inzichten van miljoenen gebruikers personaliseert LinkedIn Learning cursusaanbevelingen en toont het de voor jou relevante leerinhoud. De trainingen zijn beschikbaar is in meerdere talen, zoals Engels, Spaans, Duits, Frans, Japans, Mandarijn en Braziliaans-Portugees.

LinkedIn Learning is beschikbaar als Premium-abonnement en kost $ 29,99 USD per maand. Via Werk in het Vooruitzicht krijg je kosteloos toegang tot bepaalde LinkedIn Learning modules als je je registreert via deze link.

Je hebt geen account nodig om de leertrajecten te bekijken, deze zijn voor iedereen zichtbaar. Mocht je het certificaat van voltooiing van het leertraject willen downloaden, dan heb je wel een account nodig.

Microsoft Learn

Microsoft Learn is een gratis, praktijkgericht trainingsplatform dat mensen helpt bij het ontwikkelen van veelgevraagde technische vaardigheden. Deze kennis hangt samen met de veelgebruikte Microsoft-producten en -services, waaronder Azure, Microsoft 365, Power Platform, Microsoft Dynamics (meer dan 1000 modules in ruim 30 talen). Microsoft Learn biedt leertrajecten aan die iedereen in z’n eigen tempo kan volgen. Deze korte en stapsgewijze trainingen met interactieve coderings- en scriptomgevingen zijn afgestemd op 35 Microsoft-certificeringen.

Microsoft Learn is een volledig gratis open trainingsplatform dat beschikbaar is voor iedereen die interesse heeft om meer te weten te komen over Microsoft oplossingen.

Microsoft Learn biedt trainingen aan die zijn gebaseerd op een beroep (‘role based’). Je vindt leertrajecten voor Azure-ontwikkelaars, oplossingsarchitecten en beheerders en leertrajecten voor Microsoft Power BI, PowerApps en Dynamics. Het leeraanbod wordt voortdurend uitgebreid.

Microsoft-certificeringen geven je een professionele voorsprong en zijn een bewijs dat je vaardigheden beheerst die door de branche gevraagd worden. Als je slaagt voor een Microsoft-certificeringsexamen kun jij jouw Microsoft-certificering toevoegen aan jouw profiel en delen met je professionele netwerk.

Ja, je hebt een Microsoft certificeringsprofiel nodig (met een Microsoft-account) om toegang te krijgen tot het examen. Als je nog geen Microsoft certificeringsprofiel hebt, wordt gevraagd er een aan te maken wanneer je het examen plant.

Leerpad

Eeen leerpad is een serie trainingen en opleidingen waarin je kennis en vaardigheden opdoet voor een specifiek beroep of voor diverse beroepen belangrijk zijn. Een uitgebreide uitleg van een leerpad vind je via deze link.

De leerpaden zijn gekozen op basis van gegevens uit de LinkedIn Economic Graph. LinkedIn brengt trends op de arbeidsmarkt in kaart zoals openstaande vacatures, aantal vacatures, regionale vraag enz. Door samenwerking met overheden en organisaties over de hele wereld helpt LinkedIn deze kansen te benutten. De leerpaden richten zich dus op beroepen die bovengemiddeld kansrijk zijn.

Er is geen tijdslimiet voor het voltooien van leerpaden. Je kunt de modules dus volgen wanneer het jou schikt.