IT infrastructuur specialist

Een logische samenhang tussen alle IT oplossingen. De IT infrastructuur specialist maakt het mogelijk.  

Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep

Een IT infrastructuur specialist is verantwoordelijk voor de inrichting van ingewikkelde IT infrastructuren. Hierin hangen alle IT faciliteiten in een organisatie logisch met elkaar samen. Hij of zij ontwerpt en implementeert deze infrastructuren en is het aanspreekpunt voor vragen op dit gebied. Ook is hij betrokken bij toekomstige aanpassingen en zorgt hij ervoor dat de infrastructuur wordt onderhouden.

Geïnteresseerd zijn, inlevingsvermogen en oplossingsgericht zijn, zijn belangrijke competenties van een IT infrastructuur specialist. Daarnaast kan hij gemakkelijk contacten leggen en onderhouden, behulpzaam en plooibaar zijn.

Een IT infrastructuur specialist heeft kennis van Windows besturingssystemen, procesmanagement, netwerkbeheer en IT infrastructuur producten.

Als IT infrastructuur specialist werk je bij grote bedrijven met vaak complexe IT infrastructuren of bij IT bedrijven die opdrachtgevers adviseren en ondersteunen bij het verbeteren van hun infrastructuur.

Een IT infrastructuur specialist is bedreven in het verzamelen en begrijpen van de behoefte en doelstelling op IT gebied. Dat vereist communicatieve vaardigheden zoals luisteren en vragen stellen maar ook het in kunnen leven in een situatie en het geheel overzien. Hij kan goed werken met modellen, is goed in het ontwerpen en inrichten van een infrastructuur. 
 
 

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als IT infrastructuur specialist?