IT infrastructuur specialist

Als IT infrastructuur specialist creĆ«er je de meest optimale inrichting van alle IT faciliteiten. Waarmee je eraan bijdraagt dat alle processen in een organisatie worden ondersteund met de juist IT systemen.  

Bekijk het leerpad

Een IT infrastructuur specialist is verantwoordelijk voor de inrichting van ingewikkelde IT infrastructuren. Hierin hangen alle IT faciliteiten in een organisatie logisch met elkaar samen. Hij of zij ontwerpt en implementeert deze infrastructuren en is het aanspreekpunt voor vragen op dit gebied. Ook is hij betrokken bij toekomstige aanpassingen en zorgt hij ervoor dat de infrastructuur wordt onderhouden.

 

De rol die een IT infrastructuur specialist vervult is sterk gericht op het verzamelen van logistieke data van de omgeving van zijn opdrachtgever. Het verzamelen, ordenen en categoriseren van gegevens met als doel een voor de opdrachtgever zo efficiënt mogelijk traject te ontwikkelen is zijn kerntaak. Dat betekent dat een IT infrastructuur specialist in eerste instantie veelal zelfstandig werkt om daarna de resultaten te toetsen en eventuele verbeteringen aan te brengen maar ook zijn eigen inbreng kunnen toelichten. Dat vergt een sterke communicatieve houding waarbij ook nog eens de rug recht gehouden moet worden op basis van eigen kennis, ervaring en inzichten. 

 

 

Een IT infrastructuur specialist heeft kennis van Windows besturingssystemen, procesmanagement, netwerkbeheer en IT infrastructuur producten.

Als IT infrastructuur specialist werk je bij grote bedrijven met vaak complexe IT infrastructuren of bij IT bedrijven die opdrachtgevers adviseren en ondersteunen bij het verbeteren van hun infrastructuur.

Een IT infrastructuur specialist is goed in het verzamelen en begrijpen van informatie, het toepassen van modellen.  Dan doet hij of zij met gevoel voor de mensen die belangrijk zijn bij het nemen van beslissingen.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als IT infrastructuur specialist?

IT infrastructuur specialist