Systeembeheerder
Onmisbaar in iedere organisatie waar werk stagneert als ‘het systeem plat ligt’: de systeembeheerder. Laat jij ‘het systeem’ functioneren zoals iedereen het graag ziet? Wat doet een Systeembeheerder?
Een systeembeheerder beheert en onderhoudt de IT-omgeving van een organisatie. Eventuele problemen worden zo snel mogelijk opgelost zodat gebruikers snel weer verder kunnen met hun werk. Naast het snel oplossen van problemen probeert een systeembeheerder te voorkomen dat ze ontstaan, door te zorgen voor de beveiliging van gegevens, onderhoud van servers en het onderhouden van besturingssystemen en software.
Welke competenties zijn belangrijk voor een Systeembeheerder?
Een systeembeheerder is gericht op het in stand houden en goed laten functioneren van het systeem. Een systeembeheerder is planmatig, professioneel en wil graag service bieden door problemen op te lossen.
Welke kennis heeft een Systeembeheerder?
Een systeembeheerder heeft kennis van hard- en softwareoplossingen, het installeren, configureren en upgraden hiervan, beheer van netwerkservers en technologische hulpmiddelen en de Inrichting van gebruikersaccounts en werkstations.
Waar werkt een Systeembeheerder?
Een goed functionerende IT omgeving is voor alle organisaties van groot belang dus systeembeheerders vind je in allerlei soorten profit en non profit organisaties.
Welke vaardigheden beheerst een Systeembeheerder?
Een systeembeheerder kan goed luisteren, oplossingen aandragen en kan uitleggen waarom functionaliteiten werken zoals ze werken. Als systeembeheerder houd je vast aan de gemaakte afspraken en zal je daar niet snel van afwijken.