Python developer

De sterk toegenomen behoefte aan vereenvoudigde softwareoplossingen hebben de Python developer tot een kansrijk beroep gemaakt.

Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep

Een Python developer ontwikkelt en implementeert nieuwe toepassingen in de 'back-end' omgeving met behulp van de Python programmeertaal (met zo eenvoudig mogelijke code). Daarnaast onderhoudt hij of zij bestaande Python-applicaties en creëert API's (Application Programming Interfaces).

De rol die een python developer vervult is sterk gericht op het realiseren van de klantwens. Het inventariseren van de wensen en de toepassingen en het vanuit de programeertaal Python aansturen van het ontwikkelproces. Dat betekent dat een python developer zowel betrokken is bij de implementatie en het voortdurend aanpassen van de software als bij het testen van het eindresultaat Dat vergt een plooibare, resultaatgerichte, op onderlinge afstemming gerichte en ondernemende opstelling. 

Een Python developer heeft kennis van de ontwikkeling en implementatie van nieuwe Python-toepassingen en het monitoren, testen en onderhouden van bestaande Python-applicaties.

 

Python wordt veel toegepast voor webapplicaties, data science en artificial intelligence bij organisaties die voortdurend en snel inzicht in data moeten hebben. 

Een Python developer moet sterk zijn in het vertalen van klantbehoeften naar oplossingen in de Python programmeertaal. Hij of zij moet daarbij sterk zijn in het werken vanuit een model en het zoeken, vinden, beoordelen en verwerken van informatie.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Python developer?

Leerpad Python developer

Soft skills
MBO Gratis Zelfstudie

Soft skills zijn persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden die het (samen)werken makkelijker en efficiënter maken. In veel vacatures zul je zien dat soft skills gevraagd worden, of zelfs vereist zijn, om een functie succesvol uit te voeren. In sollicitatiegesprekken komen deze skills ook heel goed van pas. Is je werkervaring gelijk aan die van een andere sollicitant? Dan zijn je soft skills dé vaardigheden waarop je je onderscheidt.

Digitale vaardigheden
MBO Gratis Zelfstudie

Om goed mee te kunnen doen in de maatschappij moet je over digitale vaardigheden beschikken. Voor veel werkzoekenden en werknemers is het verwerven van deze vaardigheden van cruciaal belang voor hun toekomst. Met deze Engelstalige training van LinkedIn Learning leer je alles over de technische vaardigheden die jou helpen om te slagen in de digitale wereld. Door middel van video’s krijg je uitleg over uiteenlopende onderwerpen die je helpen om efficiënt en veilig te werken.

Samenwerken
MBO Gratis Zelfstudie

Online samenwerken heeft, net als thuiswerken, een flinke vlucht genomen. Om flexibel samen te werken vanaf - en met collega’s op - andere locaties, is het belangrijk dat je weet welke middelen je inzet om dit online en efficiënt te doen. Met deze Engelstalige trainingen van LinkedIn Learning leer je de basis van het online samenwerken en communiceren. Door middel van video’s krijg je uitleg over de mogelijkheden van het digitale werken en op welke manier jij dit kan inzetten. 

Foundational skills
MBO Gratis Zelfstudie

Er zijn ontzettend veel digitale middelen om optimaal en digitaal samen te werken. Denk bijvoorbeeld aan MS Teams, Zoom en Webex. Allemaal tools om online te vergaderen en samen te werken. Maar welke pas je wanneer toe? LinkedIn Learning heeft alle veelgebruikte programma’s uit het bedrijfsleven op een rij gezet. In handige video’s nemen ze je mee langs deze programma’s en helpen ze je om vaardigheden te verwerven om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan. 

Introduction to Programming
MBO-4 Gratis Virtual classroom

Tijdens deze training leer je de basis van het programmeren.

Database Administration Fundamentals
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Tijdens deze training leer je de basis functionaliteiten van databases.

Python Fundamentals
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Python is een van de meest dynamische programmeertalen die er bestaat voor webontwikkeling, scripting en big data. Tijdens deze training ga je aan de slag met het werken met Python in de praktijk. Welke verschillende (ingebouwde) functies kun je gebruiken? En welke soorten comprehensions kun je toepassen? Dit en veel meer onderwerpen worden toegelicht, zodat je het werken met Python direct in praktijk kunt brengen.