Grafisch ontwerper

Boodschappen omzetten in beelden. Niet alleen creatief maar zeker ook effectief communiceren, dat wil een goede grafisch ontwerper.

Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep

Een grafisch ontwerper vertaalt een merk of een boodschap naar beeld. Hij of zij ontwerpt (delen van) communicatiemiddelen zoals logo’s, brochures, posters, reclameborden, reclamecampagnes en websites. Uiteraard in lijn met de huisstijl van het bedrijf of merk en afgestemd op de boodschap en de doelgroep.

Een grafisch ontwerper is creatief, kan zich goed uiten en inspireert anderen. Hij heeft originele ideeën en durft met innovatieve voorstellen te komen. 

Een grafisch vormgever heeft kennis van vormgeving, typografie, Desktop Publishing software, media en marketingcommunicatie.

Over het algemeen vind je grafisch ontwerpers bij (marketing)communicatie- en reclamebureaus. Ook zijn er grotere organisaties ,die relatief veel communicatiemiddelen en -uitingen maken en daarom zelf een of meer grafisch ontwerper in dienst hebben.

Een grafisch ontwerper kan ideeën omzetten in vormgeving. Hij kan verwoorden en verbeelden wat de boodschap van een merk, product of dienst is. Het is ook belangrijk dat hij zijn ontwerpen kan presenteren en toelichten. Hij moet goed kunnen plannen en overzicht houden over alle projecten waar hij aan werkt. Hij verwerkt feedback op ontwerpen in verbeterde voorstellen.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Grafisch ontwerper?