Datawarehouse ontwikkelaar

Data zijn cruciaal voor heel veel organisaties. De datawarehouse ontwikkelaar heeft dus uitstekende papieren in de arbeidsmarkt. 

Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep

Een datawarehouse ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het ontwerpen van een datawarehouse. Daarmee kunnen gegevens uit verschillende databases en bronnen met elkaar worden gecombineerd en beschikbaar zijn voor gebruikers van de informatie. Ook zorgt de datawarehouse ontwikkelaar aan de inrichting van de processen die nodig zijn om verschillende databases met elkaar te combineren in een data warehouse. 

Plannend, Benuttend, Structurerend, Systematisch, Kritisch, Weloverwogen, Belangstellend

De rol die een datawarehouse developer vervult is sterk gericht op het systematisch inrichten van data waardoor deze makkelijk terug te vinden en te benaderen is. Het plannen en structureren van het zoekproces is de kern van de werkzaamheden. Dat betekent dat een datawarehouse developer op basis van zijn analyse van de gevens een planmatig voorstel richting opdrachtgever maakt en in afstemming met hem tot een praktische oplossing komt. Dat vergt een weloverwogen, resultaatgerichte en belangstellende opstelling. 

Een datawarehouse ontwikkelaar heeft kennis van datawarehouses, databases en databasetools, de programmeertaal SQL en de processen rond verzamelen en analyseren van gegevens.

Datawarehouse ontwikkelaars hebben hun waarde vooral voor organisaties waar veel data inzichtelijk gemaakt moeten worden. Ze werken dus bij zulke vaak grotere organisaties of namens adviesorganisaties voor dergelijke opdrachtgevers.

Een datawarehouse ontwikkelaar is sterk in het werken vanuit modellen en met informatie, in het leggen van verbanden en het analyseren van data. Deze vaardigheden gebruikt een datawarehouse om een infrastructuur in te richten.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Datawarehouse ontwikkelaar?

Leerpad Datawarehouse ontwikkelaar

Soft skills
MBO Gratis Zelfstudie

Soft skills zijn persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden die het (samen)werken makkelijker en efficiënter maken. In veel vacatures zul je zien dat soft skills gevraagd worden, of zelfs vereist zijn, om een functie succesvol uit te voeren. In sollicitatiegesprekken komen deze skills ook heel goed van pas. Is je werkervaring gelijk aan die van een andere sollicitant? Dan zijn je soft skills dé vaardigheden waarop je je onderscheidt.

Digitale vaardigheden
MBO Gratis Zelfstudie

Om goed mee te kunnen doen in de maatschappij moet je over digitale vaardigheden beschikken. Voor veel werkzoekenden en werknemers is het verwerven van deze vaardigheden van cruciaal belang voor hun toekomst. Met deze Engelstalige training van LinkedIn Learning leer je alles over de technische vaardigheden die jou helpen om te slagen in de digitale wereld. Door middel van video’s krijg je uitleg over uiteenlopende onderwerpen die je helpen om efficiënt en veilig te werken.

Samenwerken
MBO Gratis Zelfstudie

Online samenwerken heeft, net als thuiswerken, een flinke vlucht genomen. Om flexibel samen te werken vanaf - en met collega’s op - andere locaties, is het belangrijk dat je weet welke middelen je inzet om dit online en efficiënt te doen. Met deze Engelstalige trainingen van LinkedIn Learning leer je de basis van het online samenwerken en communiceren. Door middel van video’s krijg je uitleg over de mogelijkheden van het digitale werken en op welke manier jij dit kan inzetten. 

Foundational skills
MBO Gratis Zelfstudie

Er zijn ontzettend veel digitale middelen om optimaal en digitaal samen te werken. Denk bijvoorbeeld aan MS Teams, Zoom en Webex. Allemaal tools om online te vergaderen en samen te werken. Maar welke pas je wanneer toe? LinkedIn Learning heeft alle veelgebruikte programma’s uit het bedrijfsleven op een rij gezet. In handige video’s nemen ze je mee langs deze programma’s en helpen ze je om vaardigheden te verwerven om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan. 

Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900)
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Tijdens deze training leer je de basis functionaliteiten en mogelijkheden van algemene cloud computing concepten en die specifiek van Microsoft Azure.

Azure Data Fundamentals (DP-900)
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Volg de DP-900 training Microsoft Azure Data Fundamentals. In deze training leer je de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, krijg je basisvaardigheden in clouddataservices en bouw je aan fundamentele kennis van clouddataservices op binnen Microsoft Azure.

Database Administration Fundamentals
MBO-3 Gratis Virtual classroom

Tijdens deze training leer je de basis functionaliteiten van databases.

Introduction to SQL Databases
MBO-4 Gratis Virtual classroom

Deze training is bedoeld voor mensen die willen overstappen naar een professionele databaserol of wiens functie wordt uitgebreid met database-elementen. De training beschrijft fundamentele databaseconcepten, waaronder databasetypen, databasetalen en databaseontwerpen.