Cybersecurity engineer

Help jij mee om de beveiliging van de IT infrastructuur binnen een organisatie voor elkaar te brengen? Cybersecurity is een uiterst belangrijk aandachtspunt bij veel organisaties. Er zijn dus goede baanperspectieven voor cybersecurity specialisten.
Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep
Een cybersecurity engineer is verantwoordelijk voor het beschermen van de IT infrastructuur tegen digitale indringers. Dit doet de cybersecurity engineer door het toepassen van technische oplossingen om systemen te beveiligen, het inrichten van processen en het opstellen van procedures. Daarnaast moeten ook IT afdelingen en IT gebruikers getraind worden hierin.
Een cybersecurity engineer is analytisch, denkt conceptueel. Hij is bovenal ook integer en kritisch. heeft inzicht in wat er op zijn vakgebied en rond de organisatie gebeurt.
Een cybersecurity engineer heeft gedegen kennis van de voorkomende informatiebeveiligingsrisico's. Hij heeft goed inzicht in de technologische toepassingen en kent de processen en procedures die nodig zijn om de IT infrastructuur te beveiligen.
Cybersecurity engineers komen we tegen bij een brede range aan organisaties: overheidsinstellingen, banken, verzekeraars, ziekenhuizen om er maar een paar te noemen. Ze kunnen in dienst zijn bij deze organisaties of werken voor gespecialiseerde cybersecurity bedrijven die de beveiliging bij opdrachtgevers verzorgen.
Een cybersecurity engineer kan goed een oordeel vormen op basis van een gedegen analyse. Daarvoor moet hij goed kunnen luisteren en de juiste vragen stellen. Hij moet zijn voorstellen goed kunnen presenteren en beargumenteren op basis van de bestaande en gewenste situatie. 

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Cybersecurity engineer?