Cybersecurity engineer

Het opleidingsprogramma, geïnitieerd door Stichting IT Performance House, leidt je op tot cybersecurity engineer. Na succesvolle afronding van de opleiding, ga je aan het werk bij één van de aan dit traject verbonden werkgevers. 

Aanmelden

Voor wie

De opleiding is geschikt voor iedereen die zich graag wil (door)ontwikkelen op gebied van IT of zich willen laten omscholen tot Cyber security engineer. Een achtergrond in IT is daarvoor geen voorwaarde.

Wat ga je doen?

Tijdens deze opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op rond cyber security, afgestemd op jouw toekomstige rol als cybersecurity engineer. Je maakt kennis met de implementatie van security monitoring, next-gen firewalls en bijvoorbeeld het inrichten van een threat intelligence platform. Je past de opgedane kennis meteen toe in realistische praktijksituaties voor een optimaal leerrendement.
De certificaten die je kunt halen zijn: Microsoft Security, Compliance and Identity Fundamentals (SC-900) en Microsoft 365 Security Administration (MS-500).

Instroomniveau

mbo 4

Voorkennis

Je hoeft geen IT-ervaring te hebben. Ervaring in functies die raakvlakken hebben met veiligheid en of beveiliging is een pré.

Overige toelatingscriteria

Je hebt een goed technisch inzicht en analytisch vermogen. Je hebt oog voor detail en voldoende oplossend vermogen. Communicatieve en adviesvaardigheden zijn belangrijk. Het lesmateriaal en de examens zijn in het Engels dus die taal moet je, naast het Nederlands, voldoende beheersen.

Selectieprocedure

Voor je kunt worden toegelaten tot de opleiding, doorloop je een selectieprocedure. Aan de hand van een persoonlijkheidsverkenning, gesprekken en een assessment brengen we in kaart of jouw profiel voldoende aansluit op de rol en het opleidingsprogramma. Daarnaast heb je ook een of meerdere gesprekken met een werkgever die aan dit traject is verbonden en op zoek is naar geschikte en passend opgeleide kandidaten. Indien de werkgever en de kandidaat het eens zijn over een toekomstig dienstverband, wordt er een arbeidscontract of een intentieovereenkomst gesloten.