Baantraject Cybersecurity engineer

Het opleidingsprogramma, geïnitieerd door Stichting IT Performance House, leidt je op tot cybersecurity engineer. Na succesvolle afronding van de opleiding ga je aan het werk bij één van de aan dit traject verbonden werkgevers die je na jouw indiensttreding gaat helpen met  hun online beveiliging. 

Aanmelden

Voor wie

De opleiding is geschikt voor iedereen die zich graag wil (door)ontwikkelen op gebied van IT of zich willen laten omscholen tot Cyber security engineer. Een achtergrond in IT is daarvoor geen voorwaarde. De kosten van het opleidingsprogramma worden gedragen door de toekomstige werkgevers. Voor jou is de opleiding dus kosteloos.

Wat ga je doen?

Tijdens deze opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op rond cyber security, afgestemd op jouw toekomstige rol als cybersecurity engineer. Je maakt kennis met de implementatie van security monitoring, next-gen firewalls en bijvoorbeeld het inrichten van een threat intelligence platform. Je past de opgedane kennis meteen toe in realistische praktijksituaties voor een optimaal leerrendement.
Om jouw ontwikkeltraject zo goed mogelijk te laten verlopen, heb je regelmatig contact met een coach van Werk in het Vooruitzicht. Met de coach deel je je ervaringen tijdens jouw leertraject en bespreek je eventuele knelpunten.

Instroomniveau

MBO 4

Voorkennis

Je hoeft geen IT-ervaring te hebben. Ervaring in functies die raakvlakken hebben met veiligheid en of beveiliging is een pré.

Overige toelatingscriteria

Je hebt een goed technisch inzicht en analytisch vermogen. Je hebt oog voor detail en voldoende oplossend vermogen. Communicatieve en adviesvaardigheden zijn belangrijk. Het lesmateriaal en de examens zijn in het Engels dus die taal moet je, naast het Nederlands, voldoende beheersen.

Selectieprocedure

Voor je kunt worden toegelaten tot de opleiding, doorloop je een selectieprocedure. Aan de hand van een persoonlijkheidsverkenning, gesprekken en een assessment brengen we in kaart of jouw profiel voldoende aansluit op de rol en het opleidingsprogramma. Daarnaast heb je ook een of meerdere gesprekken met een werkgever die aan dit traject is verbonden en op zoek is naar geschikte en passend opgeleide kandidaten. Indien de werkgever en de kandidaat het eens zijn over een toekomstig dienstverband, wordt er een arbeidscontract of een intentieovereenkomst gesloten.