Azure Security Engineer (NL)

Dit traineeship leidt je op tot Azure Security Engineer. Na succesvolle afronding van de opleiding, ga je aan het werk bij één van de aan dit traject verbonden werkgevers. 

Aanmelden

Voor wie

De opleiding is geschikt voor iedereen die zich graag wil (door)ontwikkelen op gebied van IT of zich willen laten omscholen tot Azure Security Engineer.

Wat ga je doen?

Tijdens deze opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op rond cyber security, afgestemd op jouw toekomstige rol als cybersecurity engineer. Je maakt kennis met de implementatie van security monitoring, next-gen firewalls en bijvoorbeeld het inrichten van een threat intelligence platform. Je past de opgedane kennis meteen toe in realistische praktijksituaties voor een optimaal leerrendement.
 
Certificering:
  • Microsoft 365 Security Administration (MS-500)
  • Microsoft Azure Security Technologies (AZ-500) 

Instroomniveau

hbo

Voorkennis

Een afgeronde hbo- of wo-opleiding (een IT- of bèta studie is een pre). Je hebt aantoonbare ervaring, affiniteit en/of het enthousiasme richting ICT. Ervaring in functies die raakvlakken hebben met veiligheid en of beveiliging in ICT is een pré.

Overige toelatingscriteria

Je hebt een goed technisch inzicht en analytisch vermogen. Je hebt oog voor detail en voldoende oplossend vermogen. Communicatieve en adviesvaardigheden zijn belangrijk. Het lesmateriaal en de examens zijn in het Engels dus die taal moet je, naast het Nederlands, voldoende beheersen.

Selectieprocedure

Voor je kunt worden toegelaten tot de opleiding, doorloop je een selectieprocedure. Aan de hand van een persoonlijkheidsverkenning, gesprekken en een assessment brengen we in kaart of jouw profiel voldoende aansluit op de rol en het opleidingsprogramma. Daarnaast heb je ook een of meerdere gesprekken met een werkgever die aan dit traject is verbonden en op zoek is naar geschikte en passend opgeleide kandidaten. Indien de werkgever en de kandidaat het eens zijn over een toekomstig dienstverband, wordt er een arbeidscontract of een intentieovereenkomst gesloten.