Security specialist

Beveiliging van een netwerk of en website wordt tegenwoordig gelukkig zeer serieus genomen. De security specialist adviseert en plant de acties die nodig zijn hiervoor. Een erg belangrijke rol dus.

Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep

De security specialist plant de acties die nodig zijn om netwerken en websites te beveiligen en zorgt ervoor dat ze worden uitgevoerd. Hij of zij zorgt ook voor een regelmatige controle van de beveiliging. Eventuele aanpassingen van de beveiliging aan de hand van nieuwe inzichten op nieuwe bedreiging behoren ook tot de werkzaamheden.. 

Een security specialist schat risico's in, past regels toe, werkt planmatig en gestructureerd. Hij overtuigt op basis van feiten
 
 

Een security specialist heeft kennis van onder andere risicomanagement, cyber security, kunstmatige intelligentie (AI). informatiebeveiligingsmanagement, projectmanagement en het opstellen van beleid, standaarden en procedures.

Security specialisten vinden we bij steeds meer organisaties. Vooral als zij veel gegevens opslaan en verwerken of veel transacties doen, willen zij hun veiligheid van netwerken en websites goed geregeld hebben.

Een security specialist kan goed onderzoeken, analyseren en hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden. Hij is sterk in het oplossen van problemen en het presenteren van zijn adviezen.
 
 

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Security specialist?