Security specialist

Zelfs professionele, goed georganiseerde organisaties hebben ervaren hoe kwetsbaar hun netwerken en websites zijn. De impact van een inbraak op deze systemen is vaak enorm. De voorbeelden van universiteiten of bedrijven die dagenlang niet konden werken met hun systemen zijn bekend. Voor security specialisten liggen hier dus belangrijke taken te wachten.

Bekijk het leerpad

De security specialist plant de acties die nodig zijn om netwerken en websites te beveiligen en zorgt ervoor dat ze worden uitgevoerd. Hij of zij zorgt ook voor een regelmatige controle van de beveiliging. Eventuele aanpassingen van de beveiliging aan de hand van nieuwe inzichten op nieuwe bedreiging behoren ook tot de werkzaamheden.. 

Creatief, Analyseren, Hoofd-en bijzaken scheiden, Probleemoplossend, Positief, Onderzoeken, Presenteren.

Een security specialist heeft kennis van onder andere risicomanagement, cyber security, kunstmatige intelligentie (AI). informatiebeveiligingsmanagement, projectmanagement en het opstellen van beleid, standaarden en procedures.

Security specialisten vinden we bij steeds meer organisaties. Vooral als zij veel gegevens opslaan en verwerken of veel transacties doen, willen zij hun veiligheid van netwerken en websites goed geregeld hebben.

Sturen op inhoud, Toepassen regels, Inschatten risico's, Risico bewust handelen, Overtuigen op feiten.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Security specialist?