Projectmanager

Overzicht bewaren, grip houden op voortgang, teamleden betrokken en geïnformeerd houden zodat een project op tijd, binnen het budget en in lijn met de verwachting wordt afgerond: dat is de roeping voor een projectmanager. Een mooie rol voor iemand die goed kan organiseren en resultaatgericht is.

Bekijk het leerpad

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het succesvolle verloop van een project, van begin tot eind. Dat betreft het voorbereiden, opzetten, begroten, plannen, begeleiden en bewaken van projecten. Het kan gaan om korte projecten of meer ingewikkelde, langdurige projecten waar grote budgetten bij komen kijken.

Aansturen, Organiseren, Besluiten, Stimuleren, Plannen, Uitvoeren, Loyaal.

De rol die een projectmanager vervult is sterk gericht op het ondersteunen en realiseren van een project of klus. Het aansturen van de mensen en het realiseren van de projectdoelen . Dat betekent dat een projectmanager vooral betrokken is bij de implementatie van specifieke doelen en het voortdurend aansporen van de betrokkenen om de gedefinieerde doelen te halen. Dat vergt een sturende, op inhoudelijk resultaatgerichte opstelling maar vanuit de menselijke maat.

Een projectmanager heeft kennis van het voorbereiden, opstarten en uitvoeren van projecten. Kennis van budgetteren en rapporteren zijn ook belangrijk voor een projectmanager.

Grotere organisaties die voortdurend werken aan innovatie- of veranderprojecten, hebben meestal gespecialiseerde projectmanagers in dienst.  Daarnaast kunnen projectmanagers als zelfstandige werken of gedetacheerd worden door een adviesbureau.

Een projectmanager moet leidende vaardigheden hebben, de richting aan kunnen geven en doelgericht werken. Ook moet een projectmanager sterk motiverend zijn.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als Projectmanager?

Leerpad Project manager