IT servicedesk medewerker

IT problemen van gebruikers oplossen zodat alles blijft functioneren. De goede IT servicedesk medewerker krijgt het voor elkaar.

Bekijk het leerpad

Ontdek of dit beroep bij jou past

Aan de hand van een korte beroepentest kun je zien of dit beroep bij jouw interesses past. De grafiek laat ook zien op welke gedragsaspecten jouw profiel meer of minder aansluiting heeft op een beroep.

Doe de beroepentest

Beroep

Een IT servicedesk medewerker neemt storingsmeldingen en vragen aan over het functioneren van de IT systemen. Indien het probleem niet direct kan worden opgelost, bepaalt  hij of zij welke afdelingen of collega's incidenten het beste kunnen oplossen en speelt de meldingen door. De melder wordt op de hoogte gehouden van de voortgang hiervan.

Een IT helpdesk medewerker is goed in het oplossen van problemen op basis van het verzamelen en interpreteren van informatie. Dat doet hij of zij met een goed oog voor het klantbelang en op een manier waaruit invoelingsvermogen blijkt. Regels en procedures kennen en toepassen hoort daarbij.

Een IT servicedesk medewerker heeft kennis van Windows besturingssystemen (Win10, Server2008, -2012 & -2016), de veel voorkomende gerbruikersvragen (en de antwoorden daarop), IT techniek en procesmanagement.

Grotere organisaties met veel medewerkers hebben een eigen servicedesk om vragen en storingsmeldingen van gebruikers aan te nemen. Dat zijn commerciƫle organisaties maar ook gemeenten, ziekenhuizen. IT dienstverleners)

De IT servicedesk medewerker beantwoordt vragen van gebruikers en helpt bij het oplossen van storingen. Goed kunnen luisteren, doorvragen en geduldig een goede uitleg of instructie geven zijn dus veel toegepaste vaardigheden in deze functie. Verder zijn zorgvuldige registratie van vragen en storingen en  het doen van voorstellen tot verbetering belangrijke aspecten.

Leerpad

Welke verschillende skills worden van je gevraagd als IT servicedesk medewerker?