Cloud engineer

Dit opleidingsprogramma leidt je op tot Cloud engineer waarna je aan de slag kunt met het ontwerpen van cloud software en -systemen en het implementeren, beheren en onderhouden ervan. Het programma is geïnitieerd door Stichting IT Performance House, in samenwerking met meerdere werkgevers.

Aanmelden

Voor wie

De opleiding is afgestemd op mensen die zich willen laten omscholen tot Cloud engineer. Het is geen voorwaarde dat je werkervaring in de IT hebt. De kosten van het opleidingsprogramma worden gedragen door de toekomstige werkgevers. Voor jou is de opleiding dus kosteloos.

Wat ga je doen?

Tijdens de opleiding krijg je inzicht in de wereld van netwerken, infrastructuren, de meest relevante softwareprogramma’s en het Microsoft Azure cloud computing platform. Je leert wat er komt kijken bij beheer en onderhoud. Aan het eind van de opleiding pas je de opgedane kennis en vaardigheden toe in een praktijkopdracht en geef je een afsluitende presentatie hierover. Gedurende de opleiding word je begeleid door een coach van Werk in het Vooruitzicht. Deze begeleiding is gericht op het succesvol doorlopen van je ontwikkeltraject.

Instroomniveau

MBO-4

Voorkennis

Je hebt geen specifieke voorkennis van IT nodig maar je moet wel ervaring hebben met computergebruik en affiniteit met IT hebben.

Overige toelatingscriteria

Je hebt, naast IT affiniteit, een goed technisch inzicht en wiskundig- en analytisch vermogen. Je hebt oog voor detail en voldoende oplossend vermogen. Goede communicatie- en adviesvaardigheden zijn van belang, net als het zelfstandig en in teamverband kunnen werken. Aangezien het lesmateriaal en het examen in het Engels zijn, heb je voldoende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Selectieprocedure

Voor je kunt worden toegelaten tot de opleiding, doorloop je een selectieprocedure. Aan de hand van een persoonlijkheidsverkenning, gesprekken en een assessment brengen we in kaart of jouw profiel voldoende aansluit op de rol en het opleidingsprogramma. Daarna zul je ook in contact worden gebracht met een of meer werkgevers die aan dit traject zijn verbonden (en zoekt naar geschikte en passend opgeleide kandidaten). Indien de werkgever en de kandidaat het eens zijn over een toekomstig dienstverband, wordt er een arbeidscontract of een intentieovereenkomst gesloten.